Krisberedskap

Hur förberedd är du på en samhällskris? Vi bjöd in alla våra hyresgäster till en utbildning i samarbete med Svenska Lottakåren. De som inte var med då kan själva kontakta dem och boka in sig på en kostnadsfri kurs.

Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap menar att alla svenskar måste kunna klara sig själv i flera dygn om en kris uppstår.

Krisberedskap kan kortfattat handla om:

  • Strömmen försvinner när det är kallt. Hur håller du värmen själv i din lägenhet? Har du filtar, värmeljus, extra kläder, något att täcka fönster med osv? Har du mat hemma som kan konsumeras utan att värmas?
  • Vattnet kommer inte längre i kranarna, eller så är det smutsigt. Har du sparat vatten för hela familjens behov i flera dygn. Har du vattenreningstabletter eller kan du koka vattnet? Har du plastpåsar att sätta på toaletten istället för att använda den som vanligt? Våtservetter och handsprit, har du det så det räcker i flera dygn för alla i ditt hushåll?
  • Maten tar slut i affärerna eller strömmen har gått så de kan inte sälja via kassorna. Har du mat hemma för hela familjen i flera dygn? Har du något att värma din mat på? Ett Trangiakök eller något annat?
  • Information/kommunikation. Om strömmen går kan du inte ladda din telefon eller lyssna på samhällsinformation på radio/tv. Har du en vevradio med inbyggd ficklampa och laddare till mobiltelefoner?

Tips på länkar:

<< Tillbaka till FAQ sidan