Betalning av hyran, hur går det till?

Hyresavier skickas ut kvartalsvis, men hyran ska vara betald senast den 1:a dagen i månaden oavsett om hyresavi kommit eller inte. Hyra betalas alltid i förskott.

Hyresavi via e-post

Vi ser gärna att våra hyresgäster väljer att få sin hyresavi via e-post. Detta som ett led i att minska vår pappersanvändning. Med e-postfaktura ser fakturan ut precis som tidigare – men du får den via e-post istället. E-postfaktura är enkelt och kostnadsfritt. Kontakta oss om du vill byta till e-postfaktura.

Autogiro

Autogiro är ett enkelt och smart sätt att betala sina räkningar. Det är kostnadsfritt och innebär att pengarna för hyran dras automatiskt från ditt konto den sista vardagen varje månad. Alla våra hyresgäster har möjlighet att betala hyran via autogiro om de vill. Vill du säga upp ditt autogiro ska detta meddelas oss i god tid.

Du startar autogiro genom att skicka in en blankett för medgivande till oss. Vill du ha en blankett att fylla i kan du kontakta oss.

Hyresavier skickas till dig även när du har autogiro. Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på kontot, motsvarande hyran, på förfallodagen som är sista vardagen varje månad. Om autogirot inte kan dras denna dag så kommer det banken inte att försöka igen när det finns täckning på kontot. Du måste du istället betala hyran manuellt.

<< Tillbaka till FAQ sidan